ja_mageia

Zimmer Dental fogászat: Dr. Zimmer Zoltán

051990-ben diplomáztam a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán.  Ezt megelőzően fogtechnikusi végzettséget is szereztem. A szakvizsga megszerzéséig Budapesten a VII. kerületi Önkormányzat Fogászatán, majd a Szent Rókus Kórház Arc- Állcsont- és Szájsebészeti Klinikáján dolgoztam. A szakvizsga megszerzése után, a fog- és szájbetegségek szakorvosaként először  a SOTE Fogpótlástani Klinikáján tevékenykedtem, ahol alkalmam nyílt a szakma neves lépviselői közül többekkel is együtt dolgozni, majd egy budai magánklinika fogszakorvosa lettem. Néhány éve saját, önálló vállalkozóként tevékenykedem szintén budai rendelőmben.
Fő szakterületem a felnőtt fogászat: az általános fogászati beavatkozások, beleértve a konzerváló fogászatot, a fogpótlások készítését, az esztétikus fogászatot, az ambuláns szájsebészeti beavatkozásokat, az implantológiát, de természetesen endodontiai és parodontológiai kezeléseket is végzek. Emellett azonban gyerekekkel is foglalkozom. Gyermekek kezelésénél a fogkezelés mellett nagyon fontos szempont egyrészt, hogy megszokják a rendszeres fogorvosi ellenőrzés szükségességét, másrészt hogy ne eloszlatni kelljen a fogászati kezelés iránti esetleges félelmüket, hanem fájdalommentes kezeléssel megakadályozni annak kialakulását.
A szakmai kompetencián túl a talán a legfontosabb számomra a pacienseimmel kialakított személyes jó kapcsolat, kortól és nemtől függetlenül, mert vallom, hogy ez elengedhetetlen előfeltétele a fájdalom-  és stresszmentes fogászati kezeléseknek. Paciensként a legfőbb két szempont, amit a fogorvosommal szemben támasztanék: a precíz, gondos munka és a fájdalommentesség. Fogorvosként ennek szellemében dolgozom: legjobb tudásom szerint, és kiemelt figyelmet szentelve annak, hogy betegeimnek ne okozzak fájdalmat.     
A fogszakorvosi  mellett a fogtechnikusi végzettségem abban segíti mindennapi munkámat, hogy a fogpótlások tervezésénél, kivitelezésénél nemcsak orvosi szemlélettel rendelkezem, hanem technikusival is, azaz miután tudom, hogy a különböző típusú fogpótlások milyen eljárással,  hogyan készülnek, nagyobb a rálátásom, hogy a különböző fogazati problémák esetén melyik a legcélravezetőbb technikai megoldás a hiány pótlására.
Pacienseimet igyekszem a legalaposabban tájékoztatni, különösen, ha az adott problémájának megoldására több lehetőség áll rendelkezésre, hogy számára egyénre szabottan közösen mindig a legmegfelelőbbet választhassuk ki.
Angol nyelven beszélek.