Dr. Zimmer Zoltán

 

Dr Zimmer Fogorvos

1990-ben diplomáztam a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Fogorvostudományi Karán. Ezt megelőzően fogtechnikusi végzettséget is szereztem. A szakvizsga megszerzéséig Budapesten a VII. kerületi Önkormányzat Fogászatán, majd a Szent Rókus Kórház Arc- Állcsont- és Szájsebészeti Klinikáján dolgoztam. A szakvizsga megszerzése után, a fog- és szájbetegségek szakorvosaként először a SOTE Fogpótlástani Klinikáján tevékenykedtem, ahol alkalmam nyílt a szakma neves lépviselői közül többekkel is együtt dolgozni, majd egy budai magánklinika fogszakorvosa lettem. Néhány éve saját, önálló vállalkozóként tevékenykedem szintén budai rendelőmben.

Everyone needs to get support sometimes. In order to write my essay I use this platform as I'm not really good at writing. This resorce helps me with my homework while I can spend time doing my nobbies.
 

Fő szakterületem a felnőtt fogászat: az általános fogászati beavatkozások, beleértve a konzerváló fogászatot, a fogpótlások készítését, az esztétikus fogászatot, az ambuláns szájsebészeti beavatkozásokat, az implantológiát, de természetesen endodontiai és parodontológiai kezeléseket is végzek. Emellett azonban gyerekekkel is foglalkozom. Gyermekek kezelésénél a fogkezelés mellett nagyon fontos szempont egyrészt, hogy megszokják a rendszeres fogorvosi ellenőrzés szükségességét, másrészt hogy ne eloszlatni kelljen a fogászati kezelés iránti esetleges félelmüket, hanem fájdalommentes kezeléssel megakadályozni annak kialakulását.

A szakmai kompetencián túl a talán a legfontosabb számomra a pacienseimmel kialakított személyes jó kapcsolat, kortól és nemtől függetlenül, mert vallom, hogy ez elengedhetetlen előfeltétele a fájdalom- és stresszmentes fogászati kezeléseknek. Paciensként a legfőbb két szempont, amit a fogorvosommal szemben támasztanék: a precíz, gondos munka és a fájdalommentesség. Fogorvosként ennek szellemében dolgozom: legjobb tudásom szerint, és kiemelt figyelmet szentelve annak, hogy betegeimnek ne okozzak fájdalmat.

A fogszakorvosi mellett a fogtechnikusi végzettségem abban segíti mindennapi munkámat, hogy a fogpótlások tervezésénél, kivitelezésénél nemcsak orvosi szemlélettel rendelkezem, hanem technikusival is, azaz miután tudom, hogy a különböző típusú fogpótlások milyen eljárással, hogyan készülnek, nagyobb a rálátásom, hogy a különböző fogazati problémák esetén melyik a legcélravezetőbb technikai megoldás a hiány pótlására. Pacienseimet igyekszem a legalaposabban tájékoztatni, különösen, ha az adott problémájának megoldására több lehetőség áll rendelkezésre, hogy számára egyénre szabottan közösen mindig a legmegfelelőbbet választhassuk ki.