Ingyenes állapotfelmérés, diagnosztika

Dr Zimmer Fogorvos

Első alkalommal, minden páciensnél megtörténik a jelen fogazati állapotának rögzítése, az anamnézis felvétele. Ez természetesen együtt jár egy sztomato-onkológiai szűrővizsgálattal is, hiszen a fogászat, a fogorvos közvetlen feladata nemcsak a fogazat, hanem a szájüreg egészségének a megóvása , esetleges betegségeinek kezelése is.

Minden esetben rögzítésre kerül a páciens személyes adatai mellett egy grafikus fogazati státusz, amely rögtön kiegészül orálkamerás felvételekkel, így a páciens azonnal sokkal teljesebb képet kaphat fogazatának állapotáról és az esetleges problémákról.

Szükség esetén a fenti diagnosztikai eljárások szintén már az első alkalommal kiegészíthetők röntgenfelvételekkel, ahol a hagyományos fogászati röntgen mellett, lehetőség van panoráma felvételek készítésére is. A röntgendiagnosztikának különösen góckeresésnél, illetve implantátumok tervezésénél van kiemelkedő szerepe.

Legfontosabb természetesen az akut panaszok ellátása, mindig ez az elsődleges cél. Azonban már az első alkalommal javaslok kezelési tervet a páciens szájüregének teljes rehabilitációjának céljából. Ha a páciens nemcsak az akut panaszainak ellátását igényli, személyre szabott egyeztetésünk alapján látok hozzá további kezelésének.