Fogkozmetika

 

Fogfehérítés

Dr Zimmer Fogorvos

A fogkozmetika terén talán a legkiemelkedőbb jelentőséggel a különböző fogfehérítési technológiák bírnak. Megjelenésünket, ápoltságunkat nagymértékben befolyásolja fogazatunk állapota, esztétikája. Fogaink eredeti színét örökletes tényezők alakítják.

Az idő múlásával és persze életmódunktól, táplálkozási szokásainktól függően egyre jobban elszíneződnek fogaink. Mindnyájan tapasztaltuk, hogy a fogfehérítő fogkrémekkel lényegesen nem tudjuk megváltoztatni fogaink színét. Alapvetően kétféle módszer áll rendelkezésünkre: a professzionális otthoni- ill. a rendelői fogfehérítés. Mindkét alkalmazás biztonságos és hatékony eszköz fogaink fehérebbé tételére.

Az eljárás mindkét esetben egy gél segítségével történik, amely a fog alapszínét,ill. a felületén lerakódott elszíneződéseket a felszabaduló oxigén segítségével elhalványítja és kifehéríti. A rendelői változatot meggyorsítja és még hatékonyabbá teszi egy speciális lámpa használata.

Fogékszer

A fogékszer kis csiszolt kristály vagy drágakő, amely különböző színben, méretben, formában elérhető. Az eljárás során az ékszer egy speciális ragasztási technikával rögzül a fogon. Lényeges, hogy a fogzománc mindenféle károsodása nélkül felhelyezhető, majd esetleg később szintén sérülésmentesen eltávolítható.